Ahhoz, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat a hobbink művelése közben, elengedhetetlen a megfelelő környezet.

Mint tudjátok, a modellezés-makettezés az egyik hobbim. Nem régóta űzöm ezt a sportot. Viszont ami már a korai stádiumomban kiderült - hála a sketchbuild, diy irányzatnak -, igen hamar tetemes mennyiségű alkatrésznek nevezett szemetet halmoztam fel. :) Így előkerültek a szatyrok, majd a cipős- és egyéb kartondobozok, később a mikrós dobozok. Volt-van egy régi számítógépasztalom, amit még tesómtól örököltem meg. Egy darabig - hála a rendezett pakolgatásnak - elnyelte a kisebb-nagyobb mütyürjeimet. Egy idő után viszont nem igazán fértem el. Természetesen a nem rendeltetésszerű használat miatt megszaporodtak a munkalapon a karcok, festékpöttyök, pillanatragasztó-cseppek, lassan kibújtak a préselt bútorlap rostjai. 

Ezt persze mindig későn próbáltam lesúrolni, mert ugye alkotás közben egy másodpercre sem állhatsz meg, hogy egy papírtörlővel letöröld. A feleségem persze mindíg megdicsért. :) 

Eljött a pillanat, amikor kipattant a fejemből, hogy ideje lenne lecseréltetni az asztallapot. Ekkor került képbe egy régi jó barátom, aki nemrég kezdte az asztalos szakmát, szereti és jó is benne. Meg is beszéltük, hogy lapcsere lesz. Itt azonban nem álltam meg és álmodtam egy merészet. Miért ne lehetne akkor már specifikusan kialakítani? Két és fél órányi rajzolgatás után meg is lett a terv. A legfontosabb az volt, hogy rengeteg pakolóhelyem legyen, kézközelben. Így alul két plusz polc kapott helyet, felül a munkalap végén pedig egy kétszintes rekeszt alkotott. Eddigre már megérkeztek a műanyag orvosi dobozok, így ez adta a méretet. 

Később még meglepett egy kihúzható, pakolós fiókkal is, így most már tényleg minden körülöttem van.

Amióta megvan, még jobban szeretem a hobbimat. Egy kényelmesebb szék és még egy kis fény elkéne, de így is nagyságrendekkel könnyebb ezen a helyen "dolgozni".

Természetesen messze elbújhat a profik dolgozószobája mellett, de a miénk. :) 

Örülök, hogy olvastál, várd a következőt! ;)

Zsolti