Mivel már túl vagyok egy saját készítésű rodon, ami erdeményt is produkált (bemutató cikk), így azóta is többször gondolok arra, milyen jó mindent magamnak elkészíteni, megalkotni. Akartam mindig is egy kabriót, de túl drágák a makettek. Így magamnak készítettem el.

Első lépésként a tervezést kezdtem el. Töltöttem le pinewood szabásmitát, ami kb annyi, hogy hogyan készíts egy fadarabból autó kinézetű valamit. Ez alapnak megtette, de utána inkább én rajzoltam meg. A fejemben az volt, hogy alacsonynak kell lennie, így az alvázat is úgy terveztem.

Amik adottak voltak, azok a hátulra való teherautó-kerekek és az első normál méretű felnik. Találtam egy maradék Ferrari motorblokkot, így az erőforrás is megvolt. A motor és a gumik adták a támpontot. 

Az alváz és a karosszéria is maradék sztirollapokból készült. Az alvázat átfúrtam, ahogyan régen is megtették a súlycsökkentés és merevség végett.

Miután megvolt az alváz és lefestettem mindent, jöhetett a hűtő. A jól bevált fésűt használtam, a keret egy gumidarab. A fésűt - méretreszabása után - ezüstfilccel színeztem.

A motorblokk szintén adott volt, viszont nem volt megfelelő a kipufogó. Így forrasztócinből szabtam magamnak, a végeket egy aluminiumantenna-darab zárja.

A kábelezést az utp kábelből kivett szállal oldottam meg.

A beltérben régi winchester kábelt (utastér-takaró bőr), aluminium palackot (ajtóburkolatok), karóra alkatrészt (ajtóbehúzó kar), és toll alkatrészt (kormányrúd) használtam fel.

 A kaszni éleit vezetékből hajtogattam, majd felragasztás után festettem egybe őket.

Az első futóművet egyedileg építettem. A fényszórók egy VW bogárról érkeztek, tollkupakba ragasztva. Az első gumik eredetileg gumitömitések voltak.

Miután teljesen elkészült, Dentomin fogporral értem el a feltapadt só hatását. Vízzel elkeverve fogkeféről pergettem az autóra, a kerekeket beleforgattam.

Alapként egy deszkadarabot feketére festettem, majd hajlakkal lefújtam és erre is szórtam a porból. Egy kis tábla jelzi a helyszínt (Bonneville), ami egy sztirollapból és egy műanyag csipesz feléből készült.

Pár kép a kész műről: 

Ha kérdéseid vannak, azt felteheted itt a kommentekben, vagy keress a facebookon: AZS Grafiklab

Örülök, hogy olvastál, várd a következőt! ;)

Zsolti