Jön a tavasz/ ja, nem is volt, inkább nyár van :) /. Ilyenkor gyorsan elővesszük a szekrény aljáról a nyári ruhaszetteket, cipőket. Végre a sálak helyett jöhetnek a napszemüvegek. A hosszú, szürke tél után még kell pár nap, amíg hozzászokunk ezekhez a kiegészítőkhöz, ilyenkor előszeretettel hagyjuk el bárhol őket, vagy jobb esetben csak otthon, majd az első erős napsugarak eszünkbe juttatják, hogy ott maradt a cipősszekrényen. Nade mi történik, ha éppen behuppansz az autódba, a sofőrülésre, ahová 10 másodperccel azelőtt hanyagul bedobtad? Persze, hogy ráülsz és azonnali eredményt kapsz: el is tört... Nyugtázod, bosszankodsz és ki is dobod azonnal, hogy ne is lásd.

Vagy!

Lehetsz Te is olyan pihent, mint én és akkor úgy gondolkodsz, hogy "dehogy dobom ki, inkább megragasztom". Jelzem, kb. 300-500 Ft közöttre saccolom az eredeti árát a szemcsimnek. :)

Az egyik lencse felett repedt el a szemüveg, ki is esett belőle az üveg. Akkor már a másikat is kipattintottam belőle. Pillanatragaszóval ragasztottam. Persze, hogy meglátszott. :)

Adta magát a kérdés: mivel lehetne eltüntetni? Gondolkodtam, majd eszembe jutott, hogy miért ne lehente rozsdás??? Irány az asztalhoz, barna alapszín felfest, hajlakk, só, utána szín, kis pigmentpor, lakk. Ezt nem véletlenül írtam így (lentebb kifejtem, nyugi). Az egész mindössze maximum 25 perc leforgása alatt történt. A pillanat hevében cselekedtem, így már sajnos csak a kész munkát fotóztam le. :) Ha már csináltál valami kreatívat, ismered ezt az érzést: most kell, azonnal! Utána meg bánkódsz, hogy nem örökítetted meg.

Szóval először is, amint megszabadultam a lencséktől, megragasztottam. Ezután samponos vízzel átmostam, papírtörlővel szárazra töröltem. Alapszínnek egy akril matt barna festéket vittem fel ecset és szivacs segítségével. Miután megszáradt, hajlakkal befújtam és durva szemű sóval beszórtam.

Az előző posztomban már olvashattatok erről a technikáról. Miután megszáradt, lefújtam a mentazöld festékkel, ami szintén akril. Visszakapartam a sót, majd ecset segítségével felvittem egy kis rozsdaszínű paszellkréta port, végül az egészet lefújtam matt lakkal.

Valószínüleg nem sokan gondolkodnak el egy párszáz forintos szemüveg megmentésén, pedíg sok előnye van: jól szórakozol, amíg készíted, óvod a környezeted egy újabb szemétdarabtól, nem kell újat venned és nem utolsó sorban ilyen tuti nem jön szembe veled az utcán.

Örülök, hogy olvastál, várd a következőt! ;)

Zsolti