Mindig is élethű környezetet szerettem volna alkotni a diorámáimon, volt pár próbálkozásom, mire megtaláltam a megfelelő megoldást. Daráltam le színezett műanyagot, próbáltam sokféle fűszernövényt, de igazi dús, hosszúszálú füvet nem igazán tudtam alkotni. Persze a boltban lehet kapni statikus füvet és hozzá való eszközt, de olyan megoldást kerestem, amihez nincs szükség plusz kiadásra, mégis profinak tűnik.

Egy nap éppen a szüleimnél voltunk és ekkor pillantottam meg az egyik szobában a kis szőrmetakarót, ami már fölöslegessé vált. Ám ahelyett, hogy kidobták volna, megmentettük. Egyből megláttam benne, hogy ha más színű lenne, máris a szélfújta pampákat imitálhatná. A minap az egyik diorámán dolgoztam, amikor a feleségem megkérdezte, segíthet-e valamit? Így rögtön a kezébe adtam a takarót. Méretre vágta és jöhetett a festés.

Fogkefével festette, mert ezzel be tudta dolgozni az anyagba a színt, ecsettel nem lehet egységesen fedni. Háromféle akril festéket használt: zöldet, világos- és egy sötétebb barnát. Hígította egy rész festék-négy rész víz arányban. Száradás után egy kefével bontottam ki az összeragadt szálakat, így érve el a dús hatást. Hajlakkal beállítottuk a szélírányt, és összepödörve csomókat alakítottunk ki. Nagyon hálás alapanyag és könnyen kezelhető.

Pár perc alatt látványos alap készíthető. Ismét a lakásban talált anyagot használtunk fel, nem kellett új terméket vásárolnunk. Spóróltunk, környezetet védtünk és még jól is szórakoztunk.

Örülök, hogy olvastál, várd a következőt! ;)

Zsolti